Не, Контрол на раждаемостта Покритие няма да си отиде

Часове след изборните резултати от вторник са окончателни, Tweets, Facebook съобщения и статии започнаха подскачащи из интернет подтиква жените да се търси контрол на раждаемостта веднага. „Вземете една спирала преди да е твърде късно“, които не се препоръчват на Daily Beast заглавие. „Ето защо всеки казва, за да получите спирала Днес“, обясни популярна New York Magazine парче.

„Телефонът ми звъни от куката“, каза Андреа Милър, президент на Националния институт за репродуктивно здраве, който каза, че организацията я чувал от някои тревожни жени, които държат техните възможности за контрол на раждаемостта могат да станат бързо и силно ограничени.

Много може да се промени в новата администрация. Но, дори и с големи промени в политиката, контрацептив достъп е вероятно да остане широк.

Репродуктивното здраве е една от областите на политиката, където Доналд Тръмп в Белия дом и републиканците, които контролират Камарата на представителите и Сената може да има голямо влияние. Законът за достъпното здравеопазване увеличен достъп до здравето на жените, и свързаното с регулирането изисква здравните застрахователи да покрие всички одобрени форми на контрол на раждаемостта, без зареждане жени никакви доплащания.

Най-уязвими регламента е изискването, че здравните застрахователи покриват контрацепция за всички жени без доплащане. Това правило, което има малки изключения за някои религиозно свързани работодатели, означава, че контрацептив покритие вече е стандартна част от здравно осигуряване. Липсата на доплащането също така означава, че жените могат да получат по-скъпо методи за контрацепция – като ВМУ – без да плащат много пари за устройството или за посещения на лекарите.

 
Кои Контрол на раждаемостта App или уеб сайт трябва да използвате?
Този регламент може да бъде променена без участието на Конгреса. Но това ще отнеме известно време. Регламенти не могат да бъдат отменени волю-неволю, и администрацията Тръмп ще трябва да мине през формално известие и коментар период, преди да финализира ново правило. Тръмп е дал няма ясна индикация, че такава промяна на политиката е приоритет за него. Но дори и да е, и процесът започва веднага след встъпването му в длъжност, това ще отнеме месеци и няма да се отрази текущите планове за здравето. Това означава, че контрацепция без доплащания няма да си отиде в продължение на най-малко една година, може би по-дълго.